Publicerad

Vägarbeten på Nybrogatan och Bondsjöleden

en trafikerad gata med många bilar

Måndag 8 januari börjar två vägarbeten som påverkar framkomligheten i centrala Härnösand. Dels ska korsningen Nybrogatan/Skeppsbron grävas upp, dels ska Svevia arbeta med järnvägsviadukten på Bondsjöleden.

Arbetet på Bondsjöleden beräknas pågå i en vecka. Endast ett körfält är öppet och trafiken kommer att regleras med trafikljus.

Arbetet i korsningen Nybrogatan/Skeppsbron beräknas pågå i två veckor och sker måndag-torsdag från tidig morgon till sen kväll.

– Periodvis kan vi bara ha ett körfält öppet på Nybrogatan och då reglerar vi trafiken med trafikljus. Vi strävar efter att ha två körfält öppna så långt det går, men framkomligheten blir förstås begränsad ändå och med tanke på att det är trafikljus även på Bondsjöleden så kan det vara bra att om möjligt välja andra vägar, särskilt under den första veckan, säger samhällsförvaltningens chef Thomas Jenssen.

Ledningar måste flyttas

Arbetet i korsningen är starten på projektet med att byta ut Nybron. Det är alla ledningar i närheten av bron som behöver flyttas längre från bron innan den nya bron kan byggas.

Det som också händer från och med 8 januari är att halva parkeringen på Nybrokajen (den så kallade Bolagsbryggan) stängs av då ytan behövs som uppställnings- och lagringsplats. Det är delen närmast bron det gäller.

När arbetet med vägkorsningen är klart fortsätter projektet in mot Nybrokajen där ledningarna så småningom ska gå ner i vattnet. I den delen av projektet kommer fler parkeringar på kajen tidvis att behöva stängas av.

Det kommer att gå att köra in och ut från Nybrokajen och längs gatstumpen blir det tillåtet att parkera under hela byggtiden. Platsen närmast Nybrogatan blir tillåten för 30 minuters parkering medan de övriga blir entimmesparkeringar.

Följ Nybro-projektet

Du kan följa Nybro-projektet på harnosand.se/nybron

Du kan också prenumerera på nyheter om Nybron. Då får du veta allt som händer och ska hända under de år som projektet pågår.
Klicka här för att starta en prenumeration