Publicerad

Nytt program för evenemang ska öka antalet besökare

Människor på gata i centrala Härnösand.

Härnösands kommun har ett nytt program för evenemang. Det handlar om hur kommunen ska skapa förutsättningar för att öka antalet evenemang. I det nya programmet finns en tydlig struktur över vilka evenemangsstöd som arrangörer kan söka och vad som krävs för att få dessa stöd.

- Vi vill skapa en attraktiv och levande plats för både invånare och besökare. Vi vet att många besökare redan har ett gott intryck av Härnösand. Vi tror att fler evenemang kan bidra till att ännu fler upptäcker Härnösand och skapar minnesvärda upplevelser, säger kommunstyrelsens vice ordförande, Knapp Britta Thyr (MP).

Härnösands kommun vill skapa förutsättningar för evenemang som ligger utanför högsäsong och därmed skapa en jämnare fördelning av gästnätter under hela året. Målet är också att få besökare att stanna längre.

- Det kan till exempel handla om att utveckla kringaktiviteter och paketering av upplevelser i samband med evenemang för att locka besökare att stanna längre eller besöka oss igen, säger Ingemar Wiklander (KD), majoritetsföreträdare.