Publicerad

Orange Day blir tradition i Härnösand

Residenset lyses upp i orange.

För tredje året i rad manifesterar Härnösands kommun, Länsstyrelsen Västernorrland och Härnösandshus tillsammans mot våld i nära relationer.

Lördagen den 25 november uppmärksammar vi FN:s internationella dag för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor – Orange Day.

Härnösands kommun och Länsstyrelsen Västernorrland lyser upp residenset och Härnösands konsthall i orange och det blir fackeltåg över Nybron.

Det är tredje året i rad som manifestationen genomförs. Så nu är det en tradition.

Med start klockan 15.00 på torget visas filmen Tillsammans mot våld i nära relationer och det blir några korta tal av bland andra landshövding Carin Jämtin. Manifestationen avslutas med ett fackeltåg över Nybron.

Det är Härnösands kvinno- och tjejjour som säljer facklor. Allt överskott av försäljningen går till deras verksamhet. Facklorna sponsras av Härnösandshus.

Orange Day

Orange Day är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Runt om i världen lyser kända byggnader upp i orange, människor bär något orange och engagerar sig på olika sätt för att manifestera mot våldet.