Publicerad

Fackeltåg mot våld i nära relationer den 25 november

Under vecka 47 uppmärksammar vi den nationella kampanj- och aktivitetsveckan En vecka fri från våld.

Syftet är att uppmärksamma att våld i nära relationer är ett omfattande samhällsproblem och att sprida kunskap om hur vi tillsammans kan förebygga våld.

Orange day

Lördagen den 25 november uppmärksammar vi Orange Day. Det är FN:s internationella dag för avskaffandet av mäns våld mot kvinnor.

Härnösands kommun och Länsstyrelsen Västernorrland lyser upp residenset och Härnösands konsthall i orange och det blir fackeltåg över Nybron.

Med start klockan 15.00 på torget visas filmen Tillsammans mot våld i nära relationer och det blir några korta tal av bland andra landshövding Carin Jämtin. Manifestationen avslutas med ett fackeltåg över Nybron.

Härnösands kvinno- och tjejjour säljer facklor. Allt överskott av försäljningen går till deras verksamhet. Facklorna sponsras av Härnösandshus.

FN uppmanar världen att manifestera

Orange Day är dagen då FN uppmanar hela världen att uppmärksamma och manifestera mot våld mot kvinnor. Som en ljus och optimistisk färg representerar orange en värld fri från våld mot kvinnor och flickor. Runt om i världen lyser kända byggnader upp i orange, människor bär något orange och engagerar sig på olika sätt för att manifestera mot våldet.