Publicerad

Uniform på jobbet visar engagemang i Hemvärnet

Berit Westerholm Wassberg och Sonja Hedenberg bär hemvärnsuniform på jobbet

Varje år hålls Uniform på jobbet-dagen för att öka intresset för Hemvärnet. I år är det den 17 april.

Kampanjen Uniform på jobbet-dagen hålls för att synliggöra och väcka intresse för Hemvärnet. Många av kommunens medarbetare är engagerade i Hemvärnet och två av dem arbetar till vardags i Rådhuset. Berit Westerholm Vassberg, till vänster i bild, arbetar som systemadministratör och Sonja Hedenberg är politisk samordnare.

De tycker att Uniform på jobbet-dagen är jättebra för att öka medvetenheten om Hemvärnet och uppmanar fler att ta tillfället att bära sin uniform på jobbet den här dagen.

- Det är ett enkelt men väldigt tydligt sätt att visa vårt engagemang och det ger oss även möjlighet att berätta mer om vad vi gör inom Hemvärnet, säger Sonja.

Om Hemvärnet

Hemvärnet består av cirka 22 000 helt vanliga människor som försvarar Sverige efter jobbet. De har civila arbeten som de lämnar någon eller några veckor per år för att vara en viktig del av Sveriges försvar. De ingår i Försvarsmakten och är redo att försvara Sverige med kort varsel och lång uthållighet.

De flesta i Hemvärnet har genomfört värnplikt eller annan militär grundutbildning men det finns också specialister som exempelvis sjukvårdare och hundförare utan tidigare militär erfarenhet.