Publicerad

Nu kan du förtidsrösta till EU-valet

Två röstmottagare tar emot röstsedlar.

Du som vill förtidsrösta till EU-valet kan göra det i valfri förtidsröstningslokal i hela Sverige. Förtidsröstningen startar onsdagen den 22 maj och är öppen till och med den 9 juni. Du behöver ha med dig ditt röstkort och en godkänd id-handling.

Här kan du förtidsrösta

I Härnösands kommun kan du förtidsrösta på flera platser. Sambiblioteket har öppet alla vardagar och lördagar fram till valdagen. Här hittar du alla platser och öppettider.

Ta med dig röstkort och godkänd ID-handling

För att kunna förtidsrösta behöver du ha med dig ditt röstkort och en godkänd id-handling. Röstkortet skickas till den adress som du är folkbokförd på och bör landa i din brevlåda senast den 22 maj.

Saknar du ditt röstkort?

Röstkortet till valet ska du ha fått senast den 22 maj. På ditt röstkort står det vilken vallokal du tillhör, adressen till den och vilka öppettider som gäller.

Har du inte fått något röstkort, kontakta:

  • Valkansliet tel. 070-508 27 15 eller val@harnosand.se
  • Länsstyrelsen tel. 0611-34 90 00

Röstkortet innehåller information om var du ska rösta på valdagen

Om du väljer att rösta på valdagen söndagen den 9 juni ska du gå till den vallokal som är kopplad till ditt valdistrikt. Information om vilket distrikt du tillhör och vilken vallokal du ska gå till, finns på ditt röstkort tillsammans med vallokalens öppettider.

Ambulerande röstmottagare

Du som på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning har svårt att ta dig till vallokalen kan få besök av ambulerande röstmottagare. De har med sig allt valmaterial och tar emot din röst.

Om du vill eller behöver kan de ambulerande röstmottagarna hjälpa dig att göra i ordning din röst. De har tystnadsplikt.

Beställ ambulerande röstmottagning genom att ringa Valkansliet på telefon 070 -508 27 15 eller mejla val@harnosand.se.