Publicerad

Härnösand satsar på evenemang

Folkhav framför stor scen. Artister på scen och konfetti i luften.

Härnösands kommun gör det enklare att söka evenemangsstöd. Ett nytt program som ska underlätta för arrangörerna har sjösatts, och den första ansökningsomgången är nu avslutad. Sex evenemang, både nya och återkommande, får stöd i Härnösand 2024.

I den första ansökningsomgången kom 15 ansökningar in om evenemangsstöd. Av dem har sex evenemang beviljats ekonomiskt stöd:

  • SM curling 4-7 april
  • Höga Kusten Pride 30 maj-2 juni
  • Stadsfesten 19-20 juli
  • Ungdoms-SM i orientering 30 augusti-1 september
  • Finnfestivalen 7 september
  • Club Biwa med 4 konserter oktober-december

Nostalgidagarna utgår 2024

Hernö Cruisers som tidigare anordnat Nostalgidagarna sökte ekonomiskt stöd, men valde själva att ställa in årets evenemang.

- Nostalgidagarna, med cirka 20 000 besökare, är ett av Härnösands största evenemang. Det är tråkigt att de väljer att ställa in i år, men vi hoppas att de kommer tillbaka igen nästa år, säger Linda Gradin, evenemangslots.

- Vi är glada att söktrycket var så högt första omgången, men det innebär också att en stor del medel delats ut och att potten för höstens omgång är liten, fortsätter Linda.

Evenemangsstöd – så funkar det

I programmet för evenemang finns en tydlig struktur över vilka evenemangsstöd som arrangörer kan söka och vad som krävs för att kunna söka stöden. Evenemangsstöd kan sökas i form av rådgivning och samordning, marknadsföring eller ekonomiskt stöd.

Det finns två ansökningsperioder, sista dag för ansökan är 31 mars respektive 30 september. Om medel finns kvar efter den första beslutsomgången fördelas de vid beslutsomgång nummer två.

Läs mer om att söka evenemangsstöd Länk till annan webbplats.

Har du frågor, kontakta evenemangslots Linda Gradin