Styrketräning

Simhallen erbjuder två olika gym - Spegeln och Actic

""

För oss är det viktigt att alla som kommer till Spegeln och Actic känner sig välkomna och mår bra när de tränar hos oss. Självklart gäller det både dig som tränar någon gång ibland och dig som kommer till oss nästan varje dag. Naturligtvis arbetar vi aktivt mot doping och tar därför ett klart avstånd från alla dess former. Vi erbjuder motionsinriktad träning i olika former. Du kan antingen träna individuellt med styrke- och konditionsmaskiner eller i grupp under ledning av en instruktör.

Styrketräning

Vi har ett lekrum nere på Spegeln som barnen kan vara i då du som förälder vill träna. Lekrummet är öppet under våra öppettider och öppnas av personal.

Här tränar och motionerar människor i alla åldrar (från 16 år). Från och med 11 års ålder kan man träna med målsman.

Spegeln
På nedre plan hittar du Styrke- träningslokalen, Spegeln. En lokal för allsidig motion och träning. Du får hjälp av instruktörer att forma ett eget träningsprogram. Fria vikter, motion- och maskinpark.

""

Actic
På övre plan hittar du Styrke- träningslokalen, Actic. Allsidig motion och träning. Här får alla hjälp med träningsprogram. Motion- och maskinpark.

Här kan du läsa mer om Actic Länk till annan webbplats.

""

Träna utöver våra ordinarie öppettider

Måndag till söndag kl. 06.00-23.00

För mer information, kontakta receptionen.

Tänk också på att

  • Stanna hemma vid minsta symptom på sjukdom
  • Vara extra noga med handhygienen
  • Vara extra noga med rengöring av redskap och maskiner

Actic - Viktig information till dig som medlem

Träna med Actic året ut!

Som tidigare kommunicerat kommer Actic att stänga sin verksamhet i Härnösand. Den planerade utflytten kommer att ske 31 december 2022. Det innebär att ditt medlemskap kommer automatiskt avslutas den 31 december 2022 och du kan givetvis fortsätta träna tills dess.

För dig som betalar med autogiro:
Den sista dragningen kommer att bli den 28 november 2022 och avse december månad.

För dig som betalt ditt medlemskap kontant eller förskottsbetalat ditt medlemskap:
Återkom till oss med kontonummer genom att fylla i formuläret på länken nedan så kommer vi återbetala resterande tid av ditt medlemskap till dig.

Här kan du fylla i formuläret för återbetalning Länk till annan webbplats.

För dig som redan fått återbetalning men vill fortsätta träna:
Du är varmt välkommen att teckna nytt medlemskap. Kom in till oss på gymmet eller teckna medlemskap på vår hemsida. Länk till annan webbplats. 

Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på gymmet eller på https://www.actic.se/kontakta-oss Länk till annan webbplats.

Vi vill tacka dig för den här tiden och önskar dig lycka till med din träning.
Ta hand om varandra och fortsätt att röra på er!

Prova kostnadsfritt

""

Vill du komma och prova en gång tillsammans med en instruktör så går det bra.

Kom ihåg!

  • Tag med egen handduk.
  • Torka av redskap och dynor efter dig.
  • Använd inte skor som du haft utomhus.

Ring och boka tid!
Telefon: 0611 - 34 81 70, reception.

Du kan även ta direktkontakt med någon av våra instruktörer Jason eller Anna. Telefon: 0611-34 81 76, Spegeln/Actic
E-post: anna.gustafsson@harnosand.se

Gemensam policy - fri från dopning och narkotika

""

Idrott, friskvård och droger hör inte ihop! Vi som tränar här har rätt att vistas i en miljö fri från dopning och narkotika.

Simhallen Härnösand deltar i ett samarbete mot doping och arbetar för en dopingfri miljö i enlighet med svensk lagstiftning. Om vi misstänker att någon använder otillåtna medel på anläggningen kommer vi att ingripa och vidta åtgärder enligt policyn

Denna policy är byggd på omtanke om den enskilde individen och dess hälsa, men är även viktig ur en säkerhetssynpunkt. Alla som tränar hos oss måste vara införstådda med den policy och de regler som gäller här för att få träna!

Medlemmar som tillhör en förening som är ansluten till Riksidrottsförbundet, omfattas av idrottens antidopingreglemente.
Här kan du läsa mer om Riksidrottsförbundet. Länk till annan webbplats.

Har du några frågor kring detta, vänd dig till någon i personalen eller ansvarig i klubben.

Följande friskvårdsanläggningar är med:

""

Frågor och svar

Kan jag överlåta mitt kort till någon annan?
Ja, dock kan enbart kontant betalat medlemsavtal överlåtas. Detta kostar 150 kr i administrativ avgift. Medlemsavtal kan endast överlåtas en gång.

Vad händer om jag flyttar till annan ort?
Vi avbryter ett autogiro-medlemskap vid flytt till annan ort, vid uppvisande av flyttintyg eller arbetsintyg från orten. Vid medlemskap mot kontant eller faktura så gäller endast överlåtelse av medlemskap enligt ovan.

Kan jag frysa mitt kort?
Vi fryser medlemskap vid sjukdom och skada mot uppvisande av läkarintyg. Vi fryser även kort under graviditet. Kortaste frysningstiden är två veckor.

Vad gäller om jag vill säga upp mitt medlemskap?
Efter bindningstidens utgång sägs medlemskapet upp automatiskt.

Hur betalar jag för mitt medlemskap?
Vi erbjuder betalning via autogiro, faktura och kontant betalning. Vi tar även emot Friskvårdscheckar, Benify och ActiWay.

När i månaden görs autogirodragningen?
Vi drar den 25:e varje månad. Infaller den 25:e en lördag drar vi den 24:e och infaller den 25:e en söndag drar vi den 26:e. Finns ingen täckning provar vi att dra 3 ggr till därefter spärras kortet för träning tills att avgiften är betald. Man kan då betala i receptionen på simhallen.

Hur gammal måste jag vara för att få träna hos er?
Här tränar och motionerar människor i alla åldrar (från 16 år). Från och med 11 års ålder kan man träna med målsman (Spegeln junior).

Får jag släppa in någon som säger att de glömt sitt chiparmband hemma?
Nej, du får aldrig släppa in någon annan på anläggningen. Gör du detta riskerar du att stängas av.

Vad ska jag ha för kläder när jag tränar?
Kom till gymmet hel och ren. Ta inte på dig tröjan du tränade med senast. Bada inte i parfym. Det blir så mycket trevligare då, framför allt för oss andra. Det är inte tillåtet att träna i bar överkropp eller enbart sport-bh. Det är ej heller tillåtet att använda ytterskor i lokalerna, gör man detta riskerar man att bli avstängd.

Jag har aldrig styrketränat eller konditionstränat. Hur kommer jag igång?
I detta fall rekommenderar vi att du kontaktar en av våra instruktörer för en kostnadsfri introduktion.

Hur gör jag med kläder och värdesaker?
På nedre plan finns låsbara skåp. Det är bara att ta med ett hänglås och ta ett ledigt skåp. Lås finns också att köpa i receptionen. Det är dock viktigt att du kommer ihåg att ta ditt lås med dig när du har tränat färdigt då det ej är tillåtet att låta det hänga kvar på skåpet när man är färdigtränad. Vi har även mindre värdeskåp på entré plan med plats för exempelvis plånbok och telefon, dessa kan du använda mot en avgift.

Hur fungerar entrén?
Håll fram ditt chipparmband mot läsaren och slå din kod så öppnas dörren. Se till så att dörren stängs ordentligt efter dig. Observera att det inte är tillåtet att släppa in andra personer samtidigt, gör du det så riskerar du avstängning.

Vad gör Simhallen Härnösand för att garantera min säkerhet på anläggningen?
Simhallens personal utbildas i första hjälpen/HLR. Hjärtstartare finns att tillgå i anslutning till entrén på anläggningen.

Hur arbetar Simhallen Härnösand mot användandet av doping/droger på anläggningen?
Otillåtna dopingpreparat är förbjudna. Bevisat nyttjande medför avstängning utan återbetalning av medlemsavgift i ett år eller mer. Simhallen Härnösand är öppen för Polisen i deras arbete att förhindra bruk och spridning av dopingpreparat.