Bildtelefoni, texttelefoni och teletal

Tre tjänster som hjälper dig att kommunicera med telefon och dator.

Bildtelefoni

För dig som använder teckenspråk i dialogen: tolk@tolk.sip.nu.
Det går också bra att använda tjänsten via webbappen som nås via bildtelefoni.net Länk till annan webbplats.. eller mobilappen ”Bildtelefoni.net” som finns tillgänglig på Google Play och App Store. För dig som vill ringa upp någon som använder teckenspråk i dialogen: 020-28 00 20. När du kommer fram till tjänsten meddelar du till vilket telefonnummer eller adress som du vill ringa.

Bildtelefoni.net har öppet dygnet runt, året runt och är kostnadsfri.

Bildtelefoni.net Länk till annan webbplats. förmedlar samtal med svenskt teckenspråk och svenskt tal. En tolk med tystnadsplikt deltar för att möjliggöra samtalet.

www.bildtelefoni.net Länk till annan webbplats.

Texttelefoni

För dig som skriver din dialog: texttelefon@texttelefoni.se.

Det går också bra att använda tjänsten via webbappen som nås via www.texttelefoni.se Länk till annan webbplats. eller mobilappen ”Texttelefoni.se” som finns tillgänglig på Google Play och App Store.

För dig som vill ringa upp någon som skriver sin dialog. Telefon: 020-600 650. När du kommer fram till tjänsten meddelar du till vilket telefonnummer eller adress som du vill ringa.

Texttelefoni.se har öppet dygnet runt, året runt och är kostnadsfri.

Texttelefoni.se förmedlar samtal på svenska mellan text och tal, och på engelska mellan text och tal. En förmedlare med tystnadsplikt deltar för att möjliggöra samtalet.

www.texttelefoni.se Länk till annan webbplats.

Teletal

Teletal når du på 020-22 11 44. Det är samma nummer för alla som vill ringa via Teletal.

Teletal har öppet vardagar klockan 07.30-20.00 och helger klockan 12.00–16.00. Tjänsten är kostnadsfri.

Teletal gör det möjligt för dig som behöver hjälp och stöd vid telefonsamtal på svenska. En tolk som har tystnadsplikt deltar och ger stöd vid behov. Tolken kan till exempel underlätta att komma rätt i växeln, tolka otydligt tal och svåra ord i samtalet, ge minnesstöd eller att skicka korta minnesanteckningar av vad som sägs.

www.teletal.se Länk till annan webbplats.