Senaste nytt från kommunen

  • Barn & utbildning Jonathan Hedström föreläser på Härnösands gymnasium. Jonathan Hedström föreläste om karriärens ljusa och mörka stunder Att nå toppen inom sin idrott är inte detsamma som att må toppen som människa. Det berättade före detta ishockeyproffset Jonathan Hedström när han nyligen gästade Idrottsgymnasiet i Härnösand. I en mycket personlig föreläsning berättade han om sportsliga framgångar, men också om år av prestationsångest och ätstörningar.
  • Stöd & omsorg Budget- och skuldrådgivaren Elin Hansson Lööw vid sitt skrivbord. Ny modell ska hjälpa barnfamiljer med vardagsekonomin Att växa upp i en familj som har det svårt ekonomiskt kan få konsekvenser för ett barns hälsa och utveckling. Nu har Härnösands kommun gått med i ett forskningsprojekt för att tidigt komma i kontakt med familjer som behöver stöd. Modellen bygger på ett samarbete mellan kommunens budget- och skuldrådgivare och personal från Barnavårdscentralen (BVC).
  • Kommun & styrning Storgatan utanför teatern, kvällstid, gatubelysningen är tänd. Gatubelysningen släcks mitt i natten istället Härnösands kommun ändrar tiderna för när gatubelysningen ska vara släckt. Belysningen kommer nu att släckas mellan klockan 03 och 05 på nätterna för att det inte ska vara mörkt på morgonen när många människor är ute och rör sig.
  • Kultur & fritid Höga Kustenbron i rosa kvällsskimmer och lätt dimma Sökes! Två konstnärer - med visioner om offentlig konst på landsbygden Region Västernorrland söker tillsammans med Härnösands kommun två konstnärer som under våren 2023 vill arbeta med ett undersökande projekt kring offentlig konst i Härnösand. Konstnärerna ska undersöka och visionera kring offentlig konst och gestaltad livsmiljö på landsbygden, med Härnösand som utgångspunkt.
  • Stöd & omsorg Ninni Engblom. Kost och hälsa - en föreläsning för föräldrar Ninni Engblom ger tips och råd kring kostråd, måltider och matvanor ur ett barn- och ungdomsperspektiv.
  • Stöd & omsorg Så funkar det - För dig som vill bli familjehem Har du funderat på att ta emot ett barn eller en ungdom i ditt hem, eller har du erfarenhet av att vara familjehem men vill veta mer om Gemensam familjehemsorganisation, då är du välkommen till en personlig digital infoträff.
  • Näringsliv och företag Två stora kryssningsfartyg i Härnösands hamn. Det ena, Viking Cinderella, på väg in. Och det andra förtöjt. Lungnt vatten. Blå himmel. Härnösand och Höga Kusten blir Viking Lines största destination 2023 Idag presenterar Viking Line sina destinationskryssningar för 2023. Där står det klart att Härnösand och Höga Kusten blir den destination som får flest kryssningsbesök. Hela nio anlöp, vilket är ett mer än 2022. Första besöket blir på annandag påsk, den 10 april och det nionde och sista besöket 2023 blir den 25 september.

Tillsammans är vi Härnösand

Lena Fällström, Jon Hultman och Ove Sjödin
Det är härligt att bada på Smitingen.

Upplev Härnösand

Flytta till Härnösand

Flytta till Härnösand

Ett vindkraftverk.

Härnösand utvecklas

Härnösands historia

I text och bild får du veta mer om Härnösands spännande historia från 6500 före Kristus till 2000-talet. Du kan även se filmen "Härnösand nu och då" (ca 22 minuter).

Härnösands historia