Utbildningar och kurser

Komvux namn, bild på skylt och fönster.

På kommunala vuxenutbildningen (komvux) får du möjligheten att höja din kompetens. Kanske är det vad som krävs för att få ett jobb eller gå vidare till fortsatta studier?

Komvux erbjuder kurser och utbildningar från grundläggande till gymnasial nivå, yrkesutbildning och särskild utbildning för vuxna, Lärvux. Utbildningen ger rätt till studiemedel.

Komvux erbjuder även svenska för invandrare (SFI). Utbildningen ger inte rätt till studiemedel.

OBS: På grund utav det rådande läget gällande covid-19 så kan undervisningen ske i mindre grupper då vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta gäller tills vidare och vi kommer att uppdatera informationen vid förändring.

Komvux studiehall är öppen! Studiehallen är öppen för alla elever som läser på Komvux i Härnösand. Du kan komma till skolan och studera. Du kan också få handledning, låna en läsplatta eller en dator att använda då du arbetar i studiehallen. Studiehallen är öppen 08.15 till 16.00 alla vardagar. Handledare finns mellan 09.00 och 15.00 (lunch 11.30 - 12.30). Studiehallen hittar du på plan 2. Kvällstid: Studiehallen är öppen onsdagar 16.30 till 20.00

Boka en lärare: Studerar du på distans på Komvux i Härnösand har du möjlighet att få extra stöd i dina studier i vissa ämnen. Detta gäller även för dig som t.ex. studerar via Hermods eller Abf Göteborg. Du bokar en lärare direkt under Vuxenutbildningens sida. Vill du veta mer eller hitta instruktioner om hur du Bokar en lärare kan du läsa mer här.

Vuxenutbildningens katalog Pdf, 1.1 MB. (Pdf, 1.1 MB)

Behöver du hjälp med ansökan och studieplanering?
Kontakta studie- och yrkesvägledarna. Länk till annan webbplats.

OBS!

På grund av byte av elevhanteringssystem under hösten 2021 kommer vi inte kunna erbjuda kursstart i november.

Kursstart

Sista ansökningsdag

17 januari

3 december

21 februari

7 januari

28 mars

4 februari

2 maj

11 mars

6 juni

15 april

15 augusti

3 juni

19 september

29 juli

24 oktober

2 september

28 november

7 oktober

16 januari -23

2 december

Ansökan till grundläggande och gymnasiekurser

Sökbara Yrkesutbildningar - kursstarter enligt tabellen ovan.

Sökbara Yrkesutbildningar - andra kursstarter och ansökningstider, se respektive utbildning.

Ansökan till yrkesutbildningar

Text

Bra att veta

För vem?

Du kan studera i den kommunala vuxenutbildningen från höstterminen det år du fyller 20 år eller när du har fått ditt slutbetyg från gymnasiet. Det kostar ingenting att studera men litteraturen måste du köpa själv. Prioriterade personer är de med kort tidigare utbildning eller funktionshinder.

Sjukdom och vård av barn

Om du eller ditt barn blir sjuk behöver du anmäla detta till skolan. Om du har CSN behöver du också anmäla detta till Försäkringskassan. Läkarintyg vid sjukdom och vård av barn måste lämnas till skolan om frånvaron blir längre än en (1) vecka.

Här kan du läsa om sjukdom och vård av barn

Café

Det finns ett café på plan 4. Det är öppet måndag - torsdag 08:00 – 16:00, fredagar 08:00 - 15:30. Där finns det möjlighet att kyla, värma och äta medtagen lunch.

Elevskåp

Elevskåp finns att låna. Nyckel hämtas i receptionen mot 50 kronor som du får tillbaka när du lämnar tillbaka nyckeln.

Parkering

Gästparkeringen finns till höger på den övre parkeringen. Respektera att alla numrerade platser är förhyrda. All parkering kräver parkeringstillstånd. Tillstånd hämtas i receptionen.

Rökning

Komvux har en rökfri miljö. Rökare hänvisas till rökrutan som är i närheten av parkeringen. Ingen rökning är tillåten inom en radie av 15 meter utanför huset.

Förslag/Klagomål

Har du förslag på hur vuxenutbildningen kan bli bättre kan du lämna det till din lärare, elevråd, rektor eller på sidan för synpunkter och felanmälan.

Kurslitteratur

Läser du via Hermods eller ABF Göteborg loggar du in hos dem. Där hittar du vilken kurslitteratur du ska köpa.

Länk till Hermods lista på kurslitteratur Länk till annan webbplats.
Hermods support: 010-142 10 00, support@hermods.se

Länk till ABF Göteborg Länk till annan webbplats.
ABF support: telefon 031-333 20 60, info@abfvux.se
Öppettider tisdagar och torsdagar 09.00-11.00

Länk till ABF Göteborgs lista på kurslitteratur Länk till annan webbplats.