Fältgruppen för vårdnadshavare

Som förälder/vårdnadshavare kan man ibland behöva hjälp och stöd. Eller ni kanske vill veta mer om vilket arbete vi gör med era barn. På denna sida publiceras sådant som kan vara intressant och användbart för er.

Om du har barn som går högstadiet eller gymnasiet har ditt/dina barn nog träffat oss i vårt dagliga arbete eftersom vi försöker vara där ungdomar är. Redan i årskurs 6 går vi in och träffar klasserna vid tre tillfällen under läsåret. Dels för att förbereda dem iför högstadiet men också för att de ska en bild av vilka vi är och vad vi gör. Vi besöker även i klasserna i årkurs 8 och första året på gymnasiet.

Under våra arbetsdagar besöker vi skolan, centrum, fritidsgården, idrottsplats eller andra platser där ungdomar samlas. Enligt schema arbetar vi en till två vardagkvällar i veckan. Vi arbetar också många helgnätter och alltid när större arrangemang genomförs i Härnösand, då fokuserar vi på alkohol och drogförebyggande arbete.

Vi uppmanar ungdomar att söka kontakt med oss för råd och stöd om de har något problem, om något känns jobbigt eller har behov av vägledning. Vi har vissa skyldigheter som Fältarbetare men är noga med att informera ditt barn om dessa innan vi går in i eventuellt samtal, vi kontaktar till exempel alltid dig som vårdnadshavare för tillåtelse om vi vill bestämma tid för samtal med ditt barn. Man kan bara vara anonym i samtal med oss om man använder vår chattfunktion här på hemsidan.

Glöm inte att om vi kan vara till er hjälp finns vi till ert förfogande. Våra kontaktuppgifter hittar ni på förstasidan. Gå gärna in på ”viktiga nummer och länkar”, där finns mycket att ta del av även för vuxna eller gå in på ”Fältgruppen för ungdomar” om du vill tjuvkika på vad vi vill förmedla till ditt barn.