Uppmärksamhetsveckan Spela roll!

uppmärksamhetsveckan

Välkomna till uppmärksamhetsveckan Spela roll, som under veckan sprider kunskap och väcker samtal om hur föräldrars alkolholkonsumtion riskerar att påverka barn negativt. Vart femte barn i Sverige har någon gång under uppväxten minst en förälder med alkoholproblem, detta enligt en rapport från CAN. Det är 430 000 barn i Sverige. Alla kan spela roll!

Evenemangsveckan Spela roll äger alltid rum samma vecka som alla hjärtans dag, och handlar om att uppmärksamma barn som växer upp i familjer där någon dricker för mycket. Målet är att vuxna ska bli bättre på att uppmärksamma och förstå barns situation samt hur de kan gå till väga för att agera för barnens bästa. Alla barn har rätt till en trygg uppväxt. Var med och spela roll!

Spela roll 2024

Under uppmärksamhetsveckan Spela roll så genomförs olika aktiviteter runt om i landet. I år kommer veckan att uppmärksammas lokalt i både Härnösand och Sundsvall genom en träff i vardera stad. Anmäl dig nedan om du vill medverka.

Under veckan finns det även digitala seminarier att ta del av. Alla seminarier är kostnadsfria och sänds digitalt 12-15 februari mellan kl. 14:30-15:30. OBS! Sista anmälningsdag är 9 februari 2024. Länk till anmälan för digitala seminarier. Länk till annan webbplats.

Schema

18:30 Föreläsning med Emilia Qvarnström
Emilia kommer prata om sitt liv som maskrosbarn, där hon växte upp i ett hem som präglades av psykisk ohälsa, våld och missbruk. Men precis som en maskros som kan växa genom asfalten, har hon klarat sig.

19:00 Bensträckare

19:10 Föreläsning med Annsofi Ekhaga
Annsofi växer upp med sin mamma en styvpappa och så småningom tre småsyskon. Mamma dricker i perioder, som blir allt oftare med tiden. En ny styvpappa flyttar in och sen ut. Annsofi kan som barn alla adresser och telefonnummer hon har bott på. Som äldre får hon höra att det kanske inte var normalt, det tror hon inte på, tills en dag, då vände Annsofi på allt.

19:40 Fika och mingel

20:00 Frågor och avslut

Sundsvall

Måndag 12 februari 2024
Programsalen, Kulturmagasinet

Härnösand

Tisdag 13 februari 2024
Olof Högbergsalen, Sambiblioteket

Anmälan Spela roll

Fyll i formuläret om du vill delta på någon av kvällarna som anordnas i samband med uppmärksamhetsveckan 2024.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 14 februari klockan 00.00.