Publicerad

Grov tidsplan för Nybron

Skiss med aktiviteter på en tidslinjeFörstora bilden

Klicka för att se bilden större

Nu finns en grov och preliminär tidsplan för arbetet med att byta ut Nybron. De större arbetena inleds i maj 2024 och alltihop ska vara klart sommaren 2026. Men redan i januari 2024 börjar förberedande arbeten, bland annat med att dra om ledningar.

Arbetet med Nybron kommer att orsaka störningar av olika slag. Periodvis kan det förekomma buller, till exempel vid pålningsarbeten eller när den gamla bron ska rivas. Båttrafiken under Nybron kommer att vara avstängd från 26 augusti 2024 till början av juni 2026.

Trafikanter på land får vänja sig vid att ta andra vägar under byggtiden. Parkeringar i anslutning till bron kommer att behövas av entreprenören, men målet är att det totalt inte ska bli färre parkeringar. Däremot kommer en del av dem att ligga lite längre bort från centrum än de som försvinner.

Prenumerera på nyheter om Nybron

Observera att det här är en grov och preliminär tidsplan.

– Vid så här stora projekt är det inte ovanligt att det händer oförutsedda saker under byggets gång. Nya delprojekt kan tillkomma och tider och tidslängder kan förändras, säger samhällsförvaltningens chef Thomas Jenssen.

Nu finns det också möjlighet att prenumerera på alla nyheter om Nybron. Varje gång något nytt publiceras får du ett mail om det.

– Vi tänker att det är en bra service till dem som driver verksamhet, jobbar eller bor i närheten av Nybron. Men tjänsten är förstås öppen för vem som helst som är intresserad av projektet, säger Thomas Jenssen.

Här kan du anmäla dig som prenumerant