Publicerad

Arbete i Nybrogatan en vecka till

kartskiss med inramade områden i olika färgerFörstora bilden

Klicka på bilden för att se den större.

Grävarbetena i Nybrogatan kommer att pågå även nästa vecka, men i mitten av veckan flyttar arbetet över till andra halvan av gatan. På grund av stora leveranser av material behöver ytterligare några parkeringar på Nybrokajen stängas av.

Grävarbetena började den 8 januari på den högra sidan av Nybrogatan, sett uppifrån backen. I mitten av nästa vecka, preliminärt onsdag 17 januari, flyttar arbetet till andra sidan av korsningen, vid infarten till Nybrokajen (se karta).

Trafiken fortsätter att regleras med trafikljus och framkomligheten kommer därmed att vara begränsad även under nästa vecka. Preliminärt ska arbetet i korsningen vara klart fredag 19 januari och trafiken kan därefter fungera som vanligt på Nybrogatan.

Grävarbetet fortsätter sedan in på Nybrokajen och ned mot kajen i etapper (se karta).

Parkeringar

Det är numera tillåtet att parkera längs gatan på Nybrokajen (utanför Flugger Färg och Specsavers). Platsen närmast Nybrogatan är tillåten för 30 minuters parkering medan de övriga är entimmesparkeringar. De här parkeringarna kommer att finnas under hela den tid det tar att byta ut Nybron.

På grund av många och stora leveranser till arbetet behövs just nu större ytor på Nybrokajen. Från måndag 15 januari stängs därför ytterligare en mindre del av kajen av för parkering (se karta).

Senare under vintern/våren kan fler parkeringar behöva stängas av i perioder. I dagsläget ser det dock ut som om hela parkeringen på Nybrokajen kan vara öppen under senvåren och sommaren, fram till den 26 augusti 2024.