Publicerad

Pålning för tillfälliga bron

karta med tre mindre områden markerade med röttFörstora bilden

Klicka på bilden för att se den större.

Under midsommarveckan kommer det att pålas för den tillfälliga bron. Arbetet kan tidvis innebära oljud i närområdet.

Pålningsarbetet börjar måndag 17 juni vid brofästet vid Pumpbacksgatan på Härnön. Det arbetet beräknas ta två dagar och sedan fortsätter pålningen onsdag och torsdag 19-20 juni på andra sidan, vid anslutningen mot Holmgatan på Kronholmen.

Pålningsarbetet sker i kortare intervaller med pauser emellan. Hur mycket det kommer att låta beror helt på vilka material som entreprenören stöter på.

Arbetsbryggan börjar byggas

Veckan efter midsommar börjar arbetet med att bygga en arbetsbrygga längs med den nuvarande bron. Det är från den bryggan arbetet med att riva och sedan bygga upp den nya bron kommer att ske.

Bryggan börjar byggas från brofästet på Kronholmen och sedan pausas arbetet en bit ut i vattnet eftersom farleden för båtar ska vara öppen hela sommaren. Bryggan byggs sedan färdigt efter det att farleden stängs i slutet av augusti.

Det första som händer är att det ska pålas för arbetsbryggan, men det handlar om träpålar så det kommer inte att innebära några större störningar. Idag fredag 14 juni kan det däremot förekomma en del oljud vid brofästet på Kronholmen eftersom två stora och fastgjutna stenar i marken ska tas bort.