Publicerad

Parkeringen på Nybrokajen stängs

karta med två områden markerade med röttFörstora bilden

Parkeringen på Nybrokajen och båtplatserna längs Skeppsbron stängs. Klicka på bilden för att se den större.

På måndag 26 augusti stängs hela parkeringen på Nybrokajen. Kvällen före är den allra sista broöppningen av den gamla Nybron. Norra gästhamnen har flyttat och bygget av arbetsbryggan fortsätter.

Parkeringen på Nybrokajen

På måndag 26 augusti stängs hela parkeringen på Nybrokajen, den så kallade Bolagsbryggan. Parkeringen beräknas vara stängd under resten av byggtiden, alltså till sommaren 2026.

Den sista broöppningen

På söndag 25 augusti sker den sista möjliga broöppningen av den gamla Nybron och farleden genom sundet stängs. Klockan 18.30 är tiden som gäller för den sista broöppningen, förutsatt att det är någon båt som begär öppning.

Norra gästhamnen är flyttad

Norra gästhamnen, längs kajen utanför före detta Restaurang Skeppet, har flyttat. Samtliga båtplatser på sträckan från Nybron till Pumpbacksgatan är avstängda tills vidare. Eventuella båtgäster hänvisas till den nya platsen för Norra gästhamnen, vid piren vid sjömacken. Där finns totalt sju gästhamnsplatser.

Arbetsbryggan växer

en halvfärdig stor träbrygga

På måndag 26 augusti fortsätter arbetet med att bygga en arbetsbrygga längs med gamla Nybron. Arbetsbryggan pålas och byggs med stora träpålar och ska klara att bära de maskiner som behövs för att arbeta med bron. Det är från arbetsbryggan som arbetet med att först riva och sedan bygga den nya bron ska ske.

Läs mer om Nybronprojektet och prenumerera på de nyaste nyheterna om nya Nybron