Publicerad

Avstängd trottoar på Nybron och start för arbetet med tillfälliga bron

Kartbild över intre hamnen i Härnösand med Nybron i fokus. En sträckad röd linje över bron som illustrerar avstängd trottoar och röda områden vid landfästet på Härnön som illustrerar avstängda parkeringar och båtplatser.

Arbetet med den arbetsbrygga som ska användas när Nybron byts ut är i full gång. Det är en del höga lyft och annat arbete alldeles intill bron. Därför är trottoaren på Nybron som ligger närmast arbetsbryggan avstängd.

- Vi har stängt av trottoaren med staket, men märker att gångare ändå använder den. Vi kommer att ställa dit ytterligare avspärrningar för att göra det ännu tydligare att trottoaren är avstängd Det är viktigt för säkerheten och jag hoppas att alla respekterar det, säger Anders Edin, på Peab som ansvarar för bygget.

Bygget av den tillfälliga bron startar på allvar

Den 2 september startar bygget av den tillfälliga bro som ska användas när Nybron rivs och arbetet med den nya bron pågår.

Alla brodelar som ligger på upplaget bakom Dollarstore ska fraktas till inre hamnen och monteras ihop. Arbetet ska inte innebära några större störningar i trafiken, men det kan bli några korta stopp.

Vajer - inga båtar kan passera

För att klara arbetet med att lyfta balkarna till den tillfälliga bron kommer en vajer spännas upp över hela hamnbassängen. Inga båtar kommer att kunna passera där så länge vajern är uppspänd. Arbetet beräknas ta en vecka.