Publicerad

Stopp för båttrafik från måndag

Från måndag 9 september är det i princip stopp för all båttrafik under Nybron och det pågående bygget av den tillfälliga bron. Bygget går för övrigt bra och stommen till bron beräknas vara klar i slutet av nästa vecka.

Stopp för båttrafiken

Från måndag 9 september är det stopp för båttrafik under Nybron och vidare norrut. Det beror på att hela sundet behövs under det fortsatta bygget av den tillfälliga bron. Den som har en mindre båt kan ta sig igenom de närmaste dagarna, men det sker då på egen risk och föraren uppmanas att ta det mycket försiktigt under Nybron och förbi arbetsområdet.

När den tillfälliga bron är klar i slutet av september kommer mindre båtar, max 3 meter höga, att kunna passera under den tillfälliga bron, men inte vidare förbi Nybron.

Broarbetet går framåt

Bygget av den tillfälliga bron går enligt plan och stommen beräknas preliminärt vara klar fredag 13 september. Därefter ska vägbankar byggas och asfalteras och dessutom ska räcken och belysning sättas upp.

Arbetet med att påla och bygga en arbetsbrygga parallellt med Nybron går över förväntan och bryggan sträcker sig snart över hela sundet.

en träbrygga över ett sund

Arbetsbryggan är nästan färdig.