Publicerad

Nybron stängs och den tillfälliga bron öppnar

Inre hamnen i Härnösand, på bilden syns både Nybron och den tillfälliga bron

Natten mellan torsdag den 26 september och fredag 27 september stängs Nybron och den tillfälliga bron öppnar. Då börjar också omledningen av trafiken att gälla. Se karta längst ner i artikeln. I och med det nya trafikflödet blir det stoppförbud och parkeringsförbud på Köpmangatan och nedre delen av Pumpbacksgatan.

- Det här är något vi aldrig gjort tidigare. Nu får vi låta det gå en tid och se hur allt fungerar i praktiken, sedan får vi vara beredda på att vi kommer att behöva göra vissa justeringar, säger Thomas Jenssen, chef på samhällsförvaltningen.

Extra parkeringsövervakning

Härnösand kommun har beställt extra parkeringsövervakning i området kring Köpmangatan, Pumpbacksgatan, Skeppsbron och Nybrogatan under den närmaste tiden.

- Det är viktigt att det nya flödet fungerar och att alla snabbt förstår de nya trafik- och parkeringsreglerna, säger Thomas Jenssen. Vi väljer därför att hålla lite extra koll på detta i början så att vi snabbt kan komma tillrätta med eventuella trafik- och parkeringsbeteenden som stör flödet.

Kartbild med trafikflöde för bilister, cyklister och gångare.