Vård- och omsorgsutbildning

Kvinna i vita vårdkläder står lutad mot ett räcke. Ler in i kameran.

Vård- och omsorgsutbildning ger dig möjlighet till en yrkesutbildning. Efter avslutad utbildning har du goda möjligheter att arbeta som undersköterska, skötare, habiliteringsassistent, omvårdnadspersonal eller personlig assistent.

Utbildningen är för dig som vill arbeta med människor. Är intresserad av vård, hälsa och friskvård. Som tycker om att varva teori och praktik i utbildningen.

Om du vill få behörighet till vidare studier kan du kombinera kurserna från Vård- och omsorgsutbildningen med kärnämneskurser för att få en komplett yrkesexamen på gymnasienivå.

Praktik på arbetsplats (APL) ingår i vissa kurser, där följer du en utbildad handledare.

Förändringar vårdutbildning

Sedan 1 juli 2021 har vårdutbildningen till undersköterska förändrats. Förändringen innebär att några nya kurser kommer att ingå och att några gamla kurser kommer att tas bort från utbildningen. Förändringen kommer inte att påverka de deltagare som redan studerar till undersköterska.

Kursstart och sista ansökningsdag.

Kursstart

Sista ansökningsdag

14 augusti

19 maj

Ansökan till vård- och omsorgsutbildningen

Läs mer om utbildningen

Broschyr om vård- och omsorgsutbildningen. Pdf, 1.5 MB.

Andra kurser inom vård och omsorg

I samarbete med externa utbildningsanordnare kan vi erbjuda fler kurser inom Vård- och omsorgsprogrammet. Läs om kurserna på Skolverket Länk till annan webbplats..

Vill du veta mer?

Kontakta studie- och yrkesvägledarna.