Hedda Wisingskolan

På Hedda Wisingskolan går elever från årskurs 7 till 9. Skolan ligger centralt på Härnön med närhet till allt. Här går cirka 350 elever.

Hedda Wisingskolan är en skola med plats för utmaningar, nyfikenhet och lärande. Här ska det vara positivt att vara duktig, oavsett inom vilket område. En skola där allas förmågor är värdefulla.

Hedda Wisingskolan

Skolans vision är att vara en skola som har en trygg och tillåtande miljö där kreativitet, arbetsglädje och framåtanda är självklarheter. I lärmiljön finns höga och tydliga krav som går hand i hand med eget ansvar och utveckling. Här sker lärandet för alla – oavsett vilka förutsättningar man har – genom samarbete i gemenskap för att nå längre.

Det är också viktigt att varje elev och dess föräldrar har god insyn i och inflytande över skolans verksamhet.

Här finns information om elevhälsans arbete.

Information inför skolstart

Här kommer lite info inför läsåret 21/22. Den information som presenteras här gäller utifrån att smittläget för covid-19 inte försämras. Vi återkommer med mer infor om förändringar sker.

Välkommen alla nya 7:or till Hedda Wisingskolan

Först vill vi alla på skolan säga välkommen till alla nya 7:or. Vi hoppas ni alla ska trivas hos oss på Hedda de kommande tre åren. Jag, Erik Juntikka, som är rektor på skolan kommer att säga hej till er när ni kommer till skolan den 24:e augusti.

Tider för skolstart

Alla elever börjar tisdag den 24/8.

 • Åk 7 börjar kl 08:30 på skolgården. Där möter era nya mentorer upp med skyltar för respektive klass, A - D. Därefter går ni vidare ut till era hemklassrum. Ni kommer att ha specialschema tisdag till och med fredag (24-27/8) med alltifrån information om skolan till olika gruppaktiviteter i skolan eller kanske någonstans i stan eller ute i naturen. Ni får all info under tisdagen om vad som händer onsdag till och med fredag.
 • Åk 8 och 9 börjar kl 09:00. Ni går direkt till hemklassrummen. Även ni har specialschema tisdag till och med fredag (24-27/8).

Anmälan om specialkost - ny anmälan varje läsår

Har du som elev en allergi eller andra behov av särskild kost i skolan? Då måste skolan få veta det för att kunna anpassa maten för dig. Anmälan om specialkost måste göras senast 12 augusti. Anmälan måste göras av vårdnadshavare inför varje läsår. Med andra ord - har du gjort anmälan förra året måste du ändå göra en ny anmälan för läsåret 21/22.

För att specialkosten ska gälla redan från skolstart behöver anmälan göras senast den 12 augusti (det står 8 augusti på hemsidan - men det är 12 augusti som gäller) via kommunens e-tjänst. Se mer info och länk till E-tjänsten på hemsidan:

https://www.harnosand.se/barn--utbildning/nyheter-fran-barn--utbildning/nyheter-barn--utbildning/2021-05-20-dags-att-anmala-specialkost-for-ditt-barn.html Länk till annan webbplats.

Nya klassbeteckningar

Inför det kommande läsåret uppdaterar vi våra klassbeteckningar så de ska stämma överens med Wendelas och Gymnasiets format. Klasserna i åk 7 kommer att heta HE21A till och med D (HE för Hedda, 21 för startår, A-D är klassbeteckningen).
Med andra ord kommer åk 8 heta HE20A-D och åk 9 HE19A-D.

Uppdatera era telefonnummer, e-postadresser mm.

Då och då skickar vi ut info och påminnelser via SMS via Schoolity till elever såväl som vårdnadshavare/föräldrar. Därför är det viktigt att alla mobilnummer i Schoolity är uppdaterade - det gäller både elever och vårdnadshavare/föräldrar. Det är bara ni som vårdnadshavare/föräldrar som kan göra det - eleverna kan själva inte uppdatera sina mobilnummer. Det är även viktigt att vårdnadshavarnas/föräldrarnas e-postadresser är uppdaterade i systemet - se till att de stämmer så ni inte missar någon info. Om ni behöver hjälp hittar du supportinfo här: https://www.schoolity.se/help/kontakt_info/kontakt_info.html Länk till annan webbplats. eller så kontaktar du Schoolityansvarig för kommunen Mattias Molin.

Föräldramöten

Eftersom vi inte vet hur smittläget för covid-19 ser ut om en dryg månad så kan vi inte avgöra idag om vi har fysiska föräldramöten eller digitala möten, mer detaljerad info kommer senare. Tider och datum för mötena är dock satta.

 • Föräldramöte åk 7 (HE21A-D) blir tisdag den 7:e september kl 18:30-ca 20:00.
 • Föräldramöte åk 8 (HE20 A-D) blir onsdag den 8:e september kl 18:00-ca19:00.
 • Föräldramöte åk 9 (HE19 A-D) blir onsdag den 8:e september kl 19:15-ca 20:15.

Läsårsdatum inför nästa läsår:

Skol/höstterminsstart:

 • 24/8

Höstlov:

 • 1/11-5/11 (v44)

Jullov:

 • 22/12 - 10/1

Vårterminsstart:

 • 11/1 (tisdag v2)

Studiedag:

 • 7/2 (måndag v6) Lärarna planerar och ser över de nya reviderade ämne/kursplanerna inför ht22

Sportlov:

 • 7/3-11/3 (hela v10)

Påsklov:

 • 15/4 (långfredag v15) - 22/4 (hela v16)

Studiedag/Kristihimmelfärdsdag/lovdag:

 • 25/5-27/5 (onsdag-fredag v21)

Nationaldagen:

 • 6/6 (måndag v23)

Skolavslutning/sommarlovet börjar:

 • 15/6 (onsdag v24) - skolavslutning
 • 16/6 (torsdag v24) - sommarlovets första dag för elever

Med vänlig hälsning - Erik Juntikka, rektor Hedda Wisingskolan

Kontaktuppgifter

Rektor
Erik Juntikka
Telefon: 070-297 12 10

Telefon expeditionen: 0611-34 79 00

E-post: heddawisingskolan@harnosand.se

Facebook: Hedda Wisingskolan Länk till annan webbplats.

Besöksadress
Gånsviksvägen 2
871 60 Härnösand

Sjukanmälan

Sjukanmälan görs i första hand via Schoolity innan klockan 08.00. Det går också bra att ringa 0611-34 79 00. En ny sjukanmälan görs varje dag.