Estetiska programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Det innebär att du både kan söka dig vidare till eftergymnasiala utbildningar inom musik, teater och bild men även till andra högskoleutbildningar.  

Estetiska programmets mål är att ge dig grundläggande kunskaper inom kulturområdet och att utveckla dina förmågor till skapande, inlevelse och uttryck.

Två ungdomar som håller om varandra

Du får många tillfällen att möta, uppleva och analysera uttryck inom musik, teater och bild.

Programblad för Estetiska programmet Pdf, 230.6 kB.

Inriktningar på Estetiska programmet

Bild och formgivning

Bild och formgivning
På bild och formgivningsinriktningen får du utveckla din förmåga att skapa, uttrycka dig och kommunicera visuellt. Du lär dig olika tekniker för att framställa bilder och former, både manuellt och digitalt. Ny inriktning från och med höstterminen 2023.

Formgivning.

Musik

På musikinriktningen får du prova på  flera olika musikstilar. Du får även undervisning enskilt på ett instrument eller sång. Här i Härnösand jobbar vi mycket med el-ensemble, slagverk och kör. Du får vara med på flera konserter under ett läsår.

Så länge skutan kan gå

Härnösands slagverksensemble 30 år

Teater

På teaterinriktningen arbetar alla elever från årskurs 1, 2 och 3 i samma teaterensemble där vi sätter vi upp en större teateruppsättning varje år. Vi samarbetar regelbundet med Riksteatern.

Korta klipp och tips om att söka till Estetiska programmet

Att duga eller inte duga

En föreställning från 2021.

Tidigare elever tipsar om utbildningen