Restaurang- och livsmedelsprogrammet
Restaurang- och livsmedelsprogrammet är utbildningen för dig som gillar mat och människor. Här kan du bl.a. lära dig att laga mat, servera, kombinera mat och dryck, bemöta gäster, skaka drinkar, stycka och baka.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet är en yrkesutbildning som är högskoleförberedande, alltså kan du studera vidare på högskola. Du får minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL), där du knyter värdefulla branschkontakter.
Vi har ett modernt kök på Härnösands gymnasium och vi driver vår egen restaurang, Restaurang Castor, som är öppen för allmänheten.
Hos oss får du arbeta i fina specialbyggda, välutrustade lokaler med metodkök, restaurangkök, styckeri, bageri och i restaurangens matsal med bar.
Här får du växa i din roll, bli trygg i mötet med människor och upptäcka glädjen i att ge andra en upplevelse de minns.
Följ med på en rundvandring
Restaurangbranschen är full av möjligheter. Efter utbildningen kan du arbeta på olika typer av restauranger, över hela världen. Behovet av arbetskraft är stort, så du kan få jobb direkt efter studenten.
Restaurang- och livsmedelsprogrammet i Härnösand är certifierad av Visita.
Dela sidan
