Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammet är en yrkesutbildning som, om du vill, är högskoleförberedande. Alltså kan du studera vidare på högskola om du läser högskolepaketet. Du får minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, där du knyter värdefulla branschkontakter.

Vi har ett nytt och modernt kök på Härnösand gymnasium och vi driver vår egen restaurang, Restaurang Castor, som är öppen för allmänheten.

Hos oss får du arbeta i nya specialbyggda, välutrustade lokaler med metodkök, restaurangkök, styckeri, bageri och i restaurangens matsal med bar.

Följ med på en rundvandring

Restaurangbranschen är full av möjligheter. Efter utbildningen kan du arbeta på olika typer av restauranger, över hela världen. Behovet av arbetskraft är stort, så du kan få jobb direkt efter studenten.

Inriktningar vid restaurang- och livsmedelsprogrammet

I årskurs två specialiserar du dig på kök, servering eller sjöintendentur.

Samtliga inriktningar kan kombineras med skolans idrottsinriktningar och din utbildning kan leda till fortsatta studier på högskola/universitet.

Kök
I köket får du komponera matsedlar, planera arbetet, laga näringsriktiga, välsmakande och tilltalande maträtter.

Servering
I matsalen får du lära dig barteknik (bartender), mat- och dryckeskombinationer, servera gäster samt utveckla din känsla för service.

Sjöintendentur
Inriktningen sjöintendentur lär dig planera måltider och göra inköp för längre resor. Du läser kursen Basic Safety och gör din APL till sjöss.

Skolverkets informationsfilm om restaurang- och livsmedelsprogrammet

Facebook logotyp