VVS- och fastighetsprogrammet

Vill du jobba i en spännande bransch med stor efterfrågan på utbildad personal? Väljer du VVS- och fastighetsprogrammet får du vara med i spännande processer där installationer och service är vanliga inslag.

Du får bland annat lära dig att installera och utföra service på ett modernt värmesystem eller kylsystem.

På VVS- och fastighetsprogrammet varvas teori, laborationer och praktiska moment med en lång arbetsplatsförlagd utbildning som ger dig nyttiga erfarenheter inför arbetslivet.


Mer information om VVS- och fastighetsprogrammet (pdf) Pdf, 3.2 MB.

Hugo och Malte, elever på Härnösands gymnasium.

Ackrediterat testcenter
Vi på Härnösands Gymnasium är ett ackrediterat testcenter för FAVAL och erbjuder validering mot yrkesrollerna fastighetsskötare, fastighetsvärd och fastighetstekniker.

Logotyp FAVAL

Inriktningar inom VVS- och fastighetsprogrammet

VVS-montör
En VVS-montör arbetar med att montera rör och system som gör att vi får bra inomhusmiljö och kan duscha och tvätta. Det är inte bara i bostäder en VVS-montör arbetar utan även i sjukhus, affärshus, kontor och andra byggnader.

Förutom att montera rör installerar en VVS-montör olje- och elpannor, solvärmare, varmvattenberedare, element och det som ingår i ett badrum såsom toalettstol, badkar och handfat. VVS-montören arbetar även med kylanläggningar.

Oavsett var arbetsuppgifterna utförs måste en VVS-montör arbeta både med hjärna och händer. Yrket är ett traditionellt hantverk som förnyats med ny teknik, t.ex. används ofta datorer i värme- och kylanläggningar.

Förutom att kunna behärska den nya tekniken måste en VVS-montör kunna läsa ritningar och tänka kreativt för att hitta de bästa lösningarna och givetvis vara händig nog att utföra dem.

Mer information angående yrket som VVS-montör Länk till annan webbplats.

Fastighetstekniker
Fastighetstekniker är ett brett yrke där du får arbeta med fastighetsunderhåll, styrning och service.
Det är ett fritt och självständigt arbete där service är ett nyckelord.

Som fastighetstekniker blandar du kundkontakter med praktiska arbetsuppgifter och stor del av arbetet utförs med modern teknik där processer inom fastigheterna styrs digitalt. Det är ett omväxlande yrke där olika kompetenser samarbetar för att skapa en bra inom- och utomhusmiljö för kunderna.

Mer information angående yrket som Fastighetstekniker Länk till annan webbplats.

Facebook logotyp