E-wärna Go

En kvinna som arbetar vid datorn.

För er kännedom har inte vi på Överförmyndarenheten tillgång till att kunna se era ärenden när ni jobbar med årsräkningen i programmet. Vi kan inte heller göra justeringar.

Om ni stöter på problem i E-wärna Go och behöver hjälp, skicka ett mejl till overformyndarenheten@harnosand.se och beskriv problemet så utförligt som möjligt samt bifoga gärna kontolista, ev. övriga bilder. Kontolista hittar du via kassaboken; där väljer du ”Skriv ut” och därefter ”Välj kontolista”. Välj att spara på fil istället för papper.

Tips: Om ni inte får ihop er kassabok så är rapporten ”kontolista”, med ett urval på redovisningsperioden, något som vanligtvis kan vara till hjälp. Undvik att göra urval på vilket konto och transaktionstyper, för då tas samtliga transaktioner med.

Att tänka på till redovisning för 2023: I kassaboken är det främst transaktionskontot som ska redovisas (det konto du som ställföreträdare hanterar). När du sedan går vidare till själva årsräkningen uppger du övriga konton.

I det dagliga användandet av programmet kan ni själva finna svar på många av era funderingar via instruktionsfilmerna och användarmanualen som finns till förfogande här nedan. Är du förstagångsanvändare av e-wärna Go är det att rekommendera att se instruktionsfilmerna först.